Απόψεις Ασθενών

Αντιμετώπιζα μεγάλο θέμα με την παχυσαρκία. Έχω ύψος 1,85μ και ζύγιζα προ 2 ετών, 230 κιλά. Λόγω δύσκολης, πολύωρης και βαριάς εργασίας, η καθημερινότητά μου είχε γίνει αφόρητη. Πόνος στις αρθρώσεις, αναπνευστική δυσχέρεια στην ηρεμία, αυξημένη αρτηριακή πίεση. Αποφάσισα μετά από πολλές επισκέψεις σε διαιτολόγους, παθολόγους και χειρουργούς, να εμπιστευτώ τον κύριο Κουτσογούλα. Με κέρδισε από την πρώτη συνάντηση με την επιστημονική του επάρκεια, τον απλό του του τρόπο προσέγγισης προς εμένα και την αυτοπεποίθησή του. Με χειρούργησε στο «μητέρα» και μου έκανε λαπαροσκοπική επιμήκη γαστρεκτομή, το λεγόμενο μανίκι (sleeve). Όλα πήγαν καλά. Δεν είχα επιπλοκές ή παρενέργειες και επέστρεψα σπίτι σε 3 ημέρες και στην δουλειά (βουλκανιζατέρ) σε 10 ημέρες. Σήμερα ζυγίζω 90 κιλά. Είμαι ένας τελείως διαφορετικός άνθρωπος και θέλω, γράφοντας αυτά, να του εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου.

Ι.Π.,

Προ 9 ετών, αντιμετώπισα έντονο, επείγον, χειρουργικό πρόβλημα λόγω οξείας γαγγραινώδους χολοκυστίτιδας. Το γεγονός ότι είχα γεννήσει 20 ημέρες πριν (καισαρική τομή) και ήμουν στο στάδιο της λοχείας, έκανε την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη.  Μπήκα στο χειρουργείο υπό αντίξοες συνθήκες με υψηλό πυρετό, έντονο πόνο και μεγάλη κακουχία και καταβολή. Το ότι είμαι γιατρός και καταλάβαινα το μέγεθος του προβλήματός μου, επιβάρυνε την ψυχολογία μου ακόμη περισσότερο. Ο γιατρός μου όμως Νίκος Κουτσογούλας, ήταν ψύχραιμος και πάντα εφησυχαστικός απέναντί μου. Πραγματοποίησε  λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή με απόλυτη επιτυχία και στάθηκε δίπλα μου με σταθερότητα και προσοχή. Πήρα εξιτήριο σε 3 ημέρες και επέστρεψα στο σπίτι μου και στον νεογέννητο γιό μου, σε άριστη κατάσταση. Ευχαριστώ Νίκο.

Γ.Φ.,

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον γιατρό μου Νίκο κουτσογούλα. Είμαι 82 ετών και πριν 2 και μισό χρόνια, διαγνώσθηκα με κακοήθεια στο στομάχι. Είχα αναιμία και αδυναμία και τα παιδιά μου με ανάγκασαν να κάνω εξετάσεις. Μου σύστησαν τον Κύριο Κουτσογούλα σαν καλό και προσεκτικό χειρουργό οπότε και πήγα να τον επισκεφθώ. Η φυσιογνωμία του, στοιχείο που έχει μεγάλη σημασία για μένα, μου κέρδισε αμέσως την εκτίμησή μου. Αφού μου εξήγησε αναλυτικά τα πάντα (τι θα κάνει αλλά και τις πιθανές επιπλοκές), μου είπε ότι είναι ένα μεγάλο χειρουργείο και ότι θα προσπαθήσει να κάνει τα πάντα για μένα. Είχε χειρουργήσει και την αδερφή μου στο πάγκρεας και ήξερα ότι αυτό ήταν αλήθεια. Με χειρούργησε στο «υγεία», πήγαν όλα καλά και τώρα οι εξετάσεις μου είναι πεντακάθαρες, ο ογκολόγος μου είναι ευχαριστημένος και εγώ πίνω ακόμη τα τσιπουράκια μου (όχι πολλά) στην υγεία του χειρουργού που μου έσωσε τη ζωή.

Π.Π.,

Επισκέφθηκα τον γιατρό και φίλο μου πιά, Νίκο Κουτσογούλα, προ 4 ετών, υποφέροντας από μια χωρίς υπερβολή τεράστια μετεγχειρητική κοιλιοκήλη. Είχα υποβληθεί παλαιότερα σε ανοικτή επέμβαση γαστρικής παράκαμψης λόγω παχυσαρκίας και σε δεύτερη επέμβαση λόγω επιπλοκής της πρώτης. Όταν μίλησα με τον γιατρό με εξέπληξε ο τρόπος με τον οποίο μου εξήγησε το πρόβλημά μου και κυρίως, το ακριβές πλάνο του τι θα κάνει στο χειρουργείο για να αποκαταστήσει το κοιλιακό μου τοίχωμα. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και σήμερα είμαι ικανός να έχω οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα χωρίς κανένα μα κανένα πρόβλημα. Κυρίως θα θελα ν αναφέρω την απλότητά του που σε αφοπλίζει και παρόλα τα μεγάλα χειρουργεία που πραγματοποιεί γίνεται αμέσως φίλος σου

Α.Α.,